Tips en advies

Een jacuzzi kopen of zwemspa kopen is voor vele mensen een ware zoektocht.
U doet er goed aan om professioneel advies in te winnen.
Om u op weg te helpen vindt u hier onze tips.
Voor meer informatie helpen wij u graag verder in onze showroom. Liefst verwachten wij U na een afspraak via een simpel telefoontje of mailtje om je bezoek aan te kondigen.

Installatie van de jacuzzi bij u thuis.
Kan u zelf verzorgen of gebeurt door ons eigen serviceteam. We hebben een doorgang nodig van +- 115cm breedte en +-260cm hoogte, afhankelijk van het model. Ook via de inrit is het transport mogelijk. Een spabad kan binnen of buiten geplaatst worden. Wanneer uw bubbelbad op een dakterras wordt geplaatst of over je huis moet hijsen, voorzien wij een aangepaste kraan tegen meerprijs. Na aankoop van uw Jacuzzi brengen wij u steeds een bezoek ter controle van de doorgang en afmetingen en bespreken we met u de ideale plaats! Wij houden ook rekening met uw jacuzzi afdekkap liftsysteem en de instapzijde van uw spa.

Wat is de geschikte ondergrond voor een jacuzzi.
De ondergrond waarop een buitenwhirlpool of Tidal Fit zwemtrainer staat, moet verhard en waterpas zijn. Klinkers, stoepdallen ,beton of slijtvast hout zijn een ideale ondergrond. Een gevuld spabad kan 1,5 ton of meer wegen (afhankelijk van model !) U kan uw jacuzzi ook inbouwen, maar dan moet u rekening houden met een toezichtluik van minimum 80cm aan de bediening en ervoor zorgen dat mogelijk regenwater vrij makkelijk afgevoerd wordt, zodat uw hottub niet onder water komt te staan! Dit toezichtluik is niet nodig bij ons half-inbouw Tidal Fit zwembad, omdat alle techniek bovengronds makkelijk bereikbaar is.

Welke elektrische voorzieningen zijn nodig?
Er dient een stroomvoeding aanwezig te zijn, ook wij kunnen voor die stroomleiding zorgen in regie! Afhankelijk van de uitvoering hebt u een 16a , 20a ,25a of 32a zekering nodig, alhoewel ieder model ook op 16A werkt, maar dan kan je niet alle mogelijkheden tegelijkertijd gebruiken! Zo wordt bv. de verwarming niet ingeschakeld als je de spa gebruikt en er te weinig stroom aanwezig is.
Onze spabaden kunnen op 220v , 2x 220v of 380v met N (drijfkracht+nul) aangesloten worden. De stroomkring moet steeds aangesloten zijn op een gevoelige aardwachter. Best voorziet u een stroomkabel XVB 5G2,5mm die tot 3m langer is en uitkomt vlak onder de linker- of rechterhoek aan de kant van de bediening, dan is het in elke situatie goed. (De stroomvoeding moet binnen kort bereik van de spa uitgeschakeld kunnen worden volgens het AREI, wij geven u bij aankoop van uw spa advies over de voorzieningen.).

placeholder image

Zwemspas vullen met water.
Uw massagebad wordt best gevuld met kraantjeswater.
Eerst spoelt u de tuinslang goed door en daarna laat u uw spabad vollopen via het filterhuis tot boven de hoogste massage jet. Dan Aqua Finesse of Spa Water Care of Nature2 met klein beetje chloor toevoegen en uw hydromassagebad terug onder spanning brengen. Er zijn ook chloorvrije mogelijkheden, door gebruik te maken van Nature2 heeft u enkel chloor nodig net voor het aanbrengen van de Nature2 cartouche om deze te activeren en daarna niet meer. Als u Aqua Perfect gebruikt, wordt er geen chloor toegevoegd. Ook Spa Frog is heel makkelijk in gebruik! De meeste van de opgesomde producten zijn biologisch, milieuvriendelijk, kapselt kalk en bacteriën in, breekt eventuele bestaande bacteriënhuid af en zorgt ervoor dat u geen slijmerige wanden krijgt. Sommige producten zorgen er ook voor dat uw huid zacht blijft. In combinatie met de ozone of UV Crystal AOP waterbehandeling blijft uw water fris en helder, zuiver en veilig. Door Aquafinesse of Nature2 of Aqua Perfect of Spa Frog te gebruiken ruikt het water niet naar chloor en gaan pompen, leidingenstelsel, verwarmingselementen tot 3x langer mee.
Het water blijft gemiddeld een 4 tot 6 maanden in uw massagebad.

Hoe een jacuzzi onderhouden?
Maandelijks de filters uitspoelen, afhankelijk van het gebruik van de spa en de verontreiniging van de filters mag het vroeger of later. De filters reinigt u makkelijk met de tuinslang of douchesproeier en ook door deze in een emmer heet water te zetten met een filter reiniger. (vb. Aqua Finesse filtercleaner) De paarse filter hoeft u niet te reinigen, wel adviseren wij u deze best na 4 maanden te vervangen omdat hij continue gebruikt wordt tijdens het filteren. De blauwe filter gaat heel lang mee, ons advies is om hem te vervangen na een 12-tal maanden. Zo blijven de prestaties van je Artesianspa of Islandspa gegarandeerd! Het water dient na 4 a 6-maanden vervangen te worden. Vooraleer u de spa ledigt via de waterbodemaflaat of met een dompelpomp, mag u een reinigingstablet in de spa doen, de spa 3x activeren en dan worden uw spa en alle onzichtbare leidingen en pompen grondig gereinigd.

Welke jacuzzi kopen, de spas van Artesian.
Dankzij Artesian spas, Island spas, South Seas Spas, Garden spas & Tidal Fit zwembad trainer vindt u het model en de uitvoering die bij u past. Bij ons kan u kiezen uit een groot assortiment jacuzzi's, zwembaden , optie’s en mogelijkheden, aangepast aan uw budget. De grootte wordt bepaald door het aantal gezinsleden, kennissenkring en de beschikbare ruimte die u heeft. Het model is afhankelijk van de zit diepte, aantal zit/ligplaatsen die u wenst, aantal jets , pompen en massagemogelijkheden. U wisselt van zit- of ligplaats in uw buitenwhirlpool en zo geniet u weer van een andere unieke massage. Het aantal jets is belangrijk, maar ook de soort van jets, het ontwerp van de spa en de strategische plaatsing van de juiste jets en pompen. U heeft niets aan een spabad met 100 jets als de pompen en het leidingenstelsel er niet voor aangepast zijn! Onze spabaden zijn zeer ergonomisch en alle watermassage jets (gecombineerd met speciale luchtventuri) en pompen zijn voorzien om een maximaal therapeutische massage te bereiken. De uitstekende kwaliteit, lange levensduur en luxueus design is bij ons standaard !

Ook U wilt onze spas en zwemspas ontdekken! Niet te evenaren in Prijs/Kwaliteit/Kracht/Levensduur/Design.
Er worden wereldwijd zeer veel spa modellen en merken aangeboden! Vergelijk geen appelen met peren, de ene spa is de andere niet. Wij garanderen dat onze spa's goede lig- en zitpositie’s hebben, u de juiste massage biedt, u zekerheid heeft, kortom een massagebad kopen volgens de strengste kwaliteitsnormen. Bovendien zijn er zoveel cowboy’s op de markt verschenen en verdwenen. Wij verdelen sinds 2005 merken die hun degelijkheid door de jaren heen hebben bewezen. Wij geven u op al onze baden een garantie waarop u kan bouwen en vertrouwen, dag na dag, jaar na jaar, ook in de verre toekomst zijn wij er voor u. Doordat wij ' Approved Artesian spas dealer ' zijn met service, kan u bij ons een jacuzzi kopen van Top kwaliteit aan een eerlijke prijs. Ah , we zijn vergeten te vertellen dat we van Artesian het certificaat ' Exellence dealer ' behaald hebben.

In onze uitgebreide showroom zal u makkelijker uw keuze kunnen maken en zelf het mooie design en de kwaliteit ervaren van de serie's Garden Spas, South Seas Spas, Island Spas, Artesian Spas Platinum Elite. Kom gerust langs, wij zijn er voor u!

VEELGESTELDE VRAGEN OVER WHIRLPOOLS:

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord of die u niet terug vindt in uw handleiding, dan helpen wij of uw dealer u graag verder.

Algemeen

Waar worden onze bubbelbaden geproduceerd? Alle modellen worden vervaardigd door Artesian Spas in Las Vegas, VS en vervolgens verzonden naar het Europese centrale magazijn. De nieuwe fabriek is onlangs gebouwd met een state-of-the-art zuiveringssysteem dat zowel personeel, milieu als producten ten goede komt. Recent werd de fabriek verdubbeld qua oppervlakte, om aan de blijvende toenemende vraag te kunnen voldoen. Een video toer door de oude fabriek werd opgenomen in 2015 en is beschikbaar op YouTube .

Is er een showroom waar ik de Jacuzzi series van Artesian-Spas kan zien?
Natuurlijk! We hebben een grote showroom met een uitgebreid assortiment te Grote Baan 570 3530 Helchteren.

Welke garanties hebben onze Artesian spas jacuzzi’s? 
De garantie varieert van de model serie en het onderdeel. Per serie vindt u onderaan op de pagina de garantievoorwaarden. Alle garanties hebben betrekking op de onderdelen en uw dealer staat in voor het afhandelen ervan.

Wat is de leveringstermijn van jacuzzi? 
Als de spa in ons magazijn of in het centrale Europese magazijn is, zal de levertijd ongeveer 1 a 2 weken zijn. Wordt de spa bij de fabriek Artesian-Spas in de VS besteld, zal de levertijd tussen de 5 a 9 weken zijn.

Is er een showroom waar ik de Jacuzzi series van Artesian-Spas kan zien?
Natuurlijk! We hebben een grote showroom te Grote Baan 570 3530 Helchteren en ook bij lokale dealers.

Waar plaats ik best mijn spa?
Binnen, buiten, gazon, terras, dakterras of waar dan ook - verken de mogelijkheden in uw omgeving, want de plaatsbepaling is van enorm belang:
Let op het zicht als u zich op de plaats van het bubbelbad bevindt , U wil zeker niet tegen een muur aankijken. Besteed aandacht aan uw privacy - de buurman kan (zou moeten) weten dat u in een Artesian spa zit, maar hij hoeft dit niet visueel waar te nemen. In de winter bent u extra dankbaar dat uw spa zich kort bij uw huis bevindt en u niet 200 meter dient te wandelen. Een bamboescherm of bomen in de buurt is geweldig - afgezien van het feit dat het constant onderhoud nodig heeft of de bladeren vallen op je afdekhoes of belemmeren het zonlicht.

Aan welke kosten mag ik me verwachten na de aankoop van een jacuzzi?
Ja, het gebruik van een massagebad brengt ook kosten met zich mee.....
Buiten het water, de onderhoudsproducten en de filters, zijn er de energiekosten. De bekende respons van € 1 / dag circuleert al jaren in de Wellness branche, ondanks de stijging van de energieprijzen. Dit is een eenvoudig, gemakkelijk te begrijpen antwoord, maar het moet genuanceerd worden.
Overwegingen die van invloed zijn op het energieverbruik:
- Hoe groot is de spa en de waterinhoud?
- Wat zijn de klimatologische omstandigheden?
- Hoe dikwijls en hoe lang wordt de jacuzzi gebruikt?
Ongeacht de bovengenoemde beïnvloedende factoren, Isolatie: speciale folies langs de binnenkant van de ombouw reflecteren warmte terug naar binnen en de koude naar buiten. Veel spa's zijn gevuld met isolatieschuim - maar de vraag is - hoe sterk? Premium jacuzzi's hebben standaard een volledige schuim isolatie, wat het beste isolatie-effect is en zorgt ook voor een stillere werking en extra fixatie van de leidingen. Door combinatie van beide isolatie's (speciale folie en full foam) bereikt een Artesian Spa, Island Spa en Tidal Fit het meest optimale isolatie-effect. Deze is ook als optie verkrijgbaar bij South Seas Spas en Garden Spas.

Ook een mogelijke Issue: watercirculatie: Welke pomp is verantwoordelijk voor de circulatie van het water tijdens het opwarmen, filteren, circuleren. Een 2-traps pomp met een opgenomen vermogen van 500 tot 1500 W / u of een eigen hoge debiet circulatiepomp met een verbruik minder dan 110 W . Is deze circulatiecyclus programmeerbaar naar jouw wensen rekening houdend met het gebruik van de Spa of moet de pomp die voor de watercirculatie dient te zorgen permanent werken? Bij ons kan je de watercirculatie programmeren naar jouw behoeften, de stroom voorzieningen , je kleine kinderen,.... Zelfs bij sommige systemen kan je 4 circulatiecyclussen instellen van bijv. 1u filteren, wat in onze spa's al meer dan voldoende is.

De verwarming: Een verwarming van 2000W of 3000W is het beste, meest energiezuinige en beter dan een verwarming van 1000 W. Even uitleggen waarom:
De 1000W heater gebruikt in theorie minder vermogen, maar deze dient het water overeenkomstig 3x langer te verwarmen dan bij een verwarming van 3000 W. Dus dient de circulatiepomp of 2-traps jet pomp ook minimaal 3x langer te draaien om de spa op te warmen en verbruikt een Spa met een verwarming van 1000 W steeds meer energie, ook al gebruikt men een aparte energie zuinige circulatie pomp. (Island, Island Elite & Artesian Elite Spas gebruiken standaard een zeer energiezuinig circulatiepompje met een krachtig doorstroomdebiet). Bij sterkere verwarmingen heb je het extra voordeel dat het verse water veel sneller opwarmt en de watertemperatuur tijdens het gebruik van de jacuzzi niet daalt.
Sommige jacuzzi merken maken gebruik van het type circulatiepompjes (30 W of 40 W of 50 Watt) wat men ook bij de goedkope opblaasbare jacuzzi's gebruikt. Over de levensduur, het kleine waterdoorstroomdebiet en dat zo'n pompje 24u op 24u dient te werken om het Spawater proberen goed te houden zwijgt men liever..... (Even tellen.....50W x 24u = 1.200W zonder de verwarming , ons apart circulatiesysteem met een hoger debiet en een verbruik van 110W x maximum 6u nodig/24u voor het filteren = slechts 660W )
Artesian-Spas biedt u het beste wat beschikbaar is, een Balboa sturing van de hogere prijsklasse, het apart krachtige energie zuinige circulatiesysteem met een zeer lange levensduur in combinatie met een Balboa Titanium verwarming van 3000 Watt of 2000 Watt. Uiteindelijk bent U bij Artesian Spas winnaar, want minder stroomverbruik, altijd goed Spawater en een zeer lange levensduur.

Alle spas geproduceerd door Artesian Spas zijn zo energiezuinig als mogelijk ontworpen. ( Artesian Spas Artic Pack isolatie & Full Foam isolatie, energiezuinige pompen, het apart programmeerbaar 110w circulatiesysteem, verwarming van 2000 of 3000W.) en getest door erkende keuringscentra. Wij hebben alle certificaten, een Whirlpool van Artesian-Spas biedt niet alleen de beste prijs/kwaliteitsverhouding, maar bespaart u ook dagelijks geld..Waterkwaliteit

Hoe meet ik de waarden (bijv. PH) in mijn spa? De eenvoudigste manier om de waarden te meten is met peilstokjes. Hiermee kunt u pH, chloor / broom, alkaliteit en hardheid zien. Een andere optie die heel goed werkt, zijn digitale meters die exacte waarden geven.
Houd er rekening mee dat een uitgebalanceerde PH ongeveer 7,2 - 7,4 is om andere chemicaliën goed te laten werken.

Wat zijn de meest gebruikelijke chemicaliën? 
De overwegend gebruikte producten voor de spa zijn pH-regelaars, chloor, actieve zuurstof, Aquafinesse, Nature 2 en broomtabletten. Onze jacuzzi’s gebruiken ozon, Nature 2 en / of UVC-lampen om het nodige gebruik aan producten fors te verminderen.

Hoe voeg ik chemicaliën toe aan het water?
Start alle pompen. Voeg chemicaliën toe aan het midden van het bad. Meng nooit verschillende soorten chemicaliën, maar wacht ten minste 15 minuten tussen bijvoorbeeld chloor en PH-regelaars. U kan ook de chemicaliën eerst in een emmer water oplossen en dan in het jacuzzi-water gieten.
Laat de afdekkap best minstens een 40-tal minuten (dwz 2 pompcycli) open staan om gasvorming te voorkomen en de slijtage van het deksel en de uitrusting te verminderen.

Hoe onderhoud ik mijn jacuzzi filters? Om uw water fris te houden, moet u uw filters elke 3 tot 6 weken schoonmaken, afhankelijk van het gebruik. Schroef de filters los en plaats ze in een bak met warm water en filterreiniger. Laat ze er een nacht inzitten en de dag erna spoel je ze rechtop uit met warm water. Best laat je ze dan een nacht drogen.
De filters dienen ook regelmatig te worden vervangen. Bij Artesian Spas, Island Spas, Tidal Fit wordt de Micron-filter (filtratie filter) elke 5 a 6 maanden vervangen en de grotere Remay-filter best elke 9 a 12 maanden vernieuwd, terwijl bij Garden Spa's en South Seas Spas dat voor de filter 6 maanden is.

Moet ik de spa leeg laten lopen in de winter?
Nee, dat doe je best niet. Onze bubbelbaden zijn gemaakt om het hele jaar door te werken. In feite is het net leuk om in de winter in de jacuzzi te vertoeven.
Mocht u toch nog de spa willen legen, dan is het belangrijk dat alle jets worden schoongemaakt en dat u alle leidingen naar de verwarming en pompen loskoppelt. Met een stofzuiger zuigt u het restwater weg. Zo minimaliseert u het risico op bevriezing. Best laat u dit doen door een erkende dealer om problemen te voorkomen.

Hoe vaak het water in mijn bubbelbad verversen?
Afhankelijk van het gebruik en hoe u de spa gebruikt, verandert u het water best om de 4 a 6 maanden. Dus 2 a 3 x per jaar is een vuistregel voor onze whirlpools - in de late herfst voor het winterseizoen en in de lente voor het zomerseizoen. Als u zich telkens gedoucht heeft voor u de spa gebruikt, leert onze klantenervaring dat zelfs water veranderen pas hoeft na een gebruik van een 12-tal maanden.

Hoe verander ik het water? 
De spa is uitgerust met een afvoerkraantje in een hoek aan de zijde van de bediening. Afhankelijk van hoe groot het bad is, duurt het ongeveer 1 tot 3 uur om het te legen. Met een dompelpomp gaat het veel sneller, namelijk een aantal minuten. Verwijder de filters en vul het bad opnieuw met een gewone slang in het filterhuis te plaatsen. Best spoelt u de tuinslang eerst goed door, zodat het restwater niet in de jacuzzi belandt. Als de pompen moeten worden belucht, kunt u de grote schakelknoppen openen totdat de lucht is ontsnapt en de pomp start. Laat de pomp echter niet langer dan 30 seconden draaien.

Wat doet aromatherapie?
Aromatherapie kan stemmingsstoornissen en -ziekten behandelen door gebruik te maken van essentiële geuren. Aromatherapie is vrij eenvoudig door de toevoeging van geuren in het verwarmde water. De permanente circulatie van het water door de jets zorgt voor een uniforme verdeling van de geuren en een optimaal effect. Wij hebben verschillende soorten aroma's in onze showroom of webshop.Constructie en technologie

Wat is het beste, een houten of metalen constructie ?
Om een goede stabiliteit voor de whirlpool te bereiken, is een onderbouw vereist. Onder druk geïmpregneerde hardhout heeft een aantal voordelen: Het houdt belastingen makkelijk , dempt trillingen, veroorzaakt geen roestvlekken buiten de jacuzzi en compenseert lichte oneffenheden in de ondergrond. (in tegenstelling tot metalen frames die "zingen" bij ongelijke belasting, die trillingen veroorzaken of roestplekken door condensatie ).
Zorg ervoor dat uw whirlpool ook een ABS (slagvaste kunststof) bodemplaat heeft, zodat de onderbouw tegen opstijgend vocht wordt beschermd en tegen knaagdieren of andere ongewenste indringers.

Soort massage jets en hun opstelling - is dat belangrijk?
Er wordt dikwijls gezegd, een bad met warm water is altijd aangenaam en leuk.
Iedere spa gebruiker heeft op zijn eigen lichaam kunnen ervaren dat waterstralen meer werveling en massageplezier betekenen, dan het koel- en naald prikkende effect van eenvoudige luchtstralen. Water massage jets die niet therapeutisch zijn, veroorzaken soms een onaangename, harde waterstraal, die u ongemakkelijk doet voelen en wat kan leiden tot krampen, jeuk en felle roodheid.
Let op de verschillende mogelijke water massage jets die in een jacuzzi zitten. Zijn de jets aangepast voor de nek, voor de benen, rug, schouder of voor de voetreflexzones, zijn ze direct, roterend of pulserend? Al onze Artesian Spas zijn van verschillende watermassage jets (gecombineerd met speciale luchtventuri) en pompen voorzien om u van een maximale aangename ontspannen therapeutische massage te laten genieten.

Is lichttherapie het overwegen waard?
Duidelijk antwoord - ja! Een lichttherapie verhoogt het welzijn voor een groot deel. Het beïnvloedt de psyche door het aangename samenspel van de verschillende gekleurde lampen en lichten, waaruit de stimuluspuls voortkomt. Bijna ieder merk heeft lichttherapie. Let wel op de verspreiding van het licht.

Hoe vaak moet ik mijn spa afdekkap veranderen? 
De levensduur van een afdekkap is meestal 5 a 10 jaar, op voorwaarde dat de pH en chloorwaarden in evenwicht worden gehouden en u uw afdekkap met de nodige zorg behandelt. We hebben onderhoud- en beschermingsproducten voor uw cover. Wanneer het deksel erg zwaar begint te worden, bestelt u best een nieuw exemplaar.

Heeft de ombouw onderhoud nodig? De ombouw heeft bijna geen onderhoud nodig. Eventueel spoel je hem af als dat nodig is. Zorg ervoor dat je geen water in de ventilatieopeningen spuit. We hebben ook een onderhoudsproduct voor de ombouw.

Hoe werkt een ozongenerator? De generator produceert ozon met behulp van de zuurstof in de lucht. De ozon kapselt vervolgens bacteriën in en steriliseert ze. Dit vermindert effectief uw verbruik in chemicaliën of chloor.
Belangrijk om te onthouden is dat ozon alleen als aanvulling dient (back-up) en de chemicaliën niet volledig vervangt. Uw ozon generator zijn levensduur is beperkt tot 12 a 36 maanden, afhankelijk van het type en de gebruiksuren.

Waarom verliest mijn spa water?
Dit komt meestal door natuurlijke verdamping en dat jacuzzi gebruikers water meenemen wanneer ze uitstappen. Mocht het waterniveau echter blijven dalen of drastisch verminderen, of als niemand de spa heeft gebruikt, neem dan zo vlug mogelijk contact op met uw dealer. Tijdens transport (of gebruik als de vloer niet waterpas is) is het mogelijk dat een koppeling met een pomp of verwarming los trilt. 

placeholder image

Wellness for every body!

Artesian Elite Spas | Island Spas & Island Elite Spas | South Seas Spas | Garden Spas | Tidalfit zwemspas | Kenmerken | Wellness | Tips & Advies | Gezondheid

Van Baelen bvba | Grote baan 570 B.3530 Helchteren | spa@artesian-spas.be
Webgraphic Disclaimer | Sitemap