Tips en advies

Een jacuzzi kopen of zwemspa kopen is voor vele mensen een ware zoektocht.
U doet er goed aan om professioneel advies in te winnen.
Om u op weg te helpen vindt u hier onze tips.
Voor meer informatie helpen wij u graag verder in onze showroom.  Liefst verwachten wij U na een afspraak via een simpel telefoontje of mailtje om je bezoek aan te kondigen.

Installatie.
Kan u zelf verzorgen of gebeurt door ons eigen serviceteam. We hebben een doorgang nodig van +-  115cm breedte en +-260cm hoogte, afhankelijk van het model. Ook via de inrit is het transport mogelijk. Een spabad kan binnen of buiten geplaatst worden. Wanneer uw bubbelbad op een dakterras wordt geplaatst of over je huis moet hijsen, voorzien wij een aangepaste kraan tegen meerprijs. Na aankoop van uw Jacuzzi brengen wij u steeds een bezoek ter controle van de doorgang en afmetingen en bespreken we met u de ideale plaats! Wij houden ook rekening met uw jacuzzi afdekkap liftsysteem en de instapzijde van uw spa.

Ondergrond.
De ondergrond waarop een buitenwhirlpool of Tidal Fit zwemtrainer staat, moet verhard en waterpas zijn. Klinkers, stoepdallen ,beton of slijtvast hout zijn een ideale ondergrond. Een gevuld spabad kan 1,5 ton of meer wegen (afhankelijk van model !) U kan uw jacuzzi ook inbouwen, maar dan moet u rekening houden met een toezichtluik van minimum 80cm aan de bediening en ervoor zorgen dat mogelijk regenwater vrij makkelijk afgevoerd wordt, zodat uw hottub niet onder water komt te staan! Dit toezichtluik is niet nodig bij ons half-inbouw Tidal Fit zwembad, omdat alle techniek bovengronds makkelijk bereikbaar is.

Electriciteit.
Er dient een stroomvoeding aanwezig te zijn, ook wij kunnen voor die stroomleiding zorgen in regie! 
Afhankelijk van de uitvoering hebt u een 16a , 20a ,25a of 32a zekering nodig, alhoewel ieder model ook op 10A werkt, maar dan kan je niet alle mogelijkheden tegelijkertijd gebruiken! Zo wordt bv. de verwarming niet ingeschakeld als je de spa gebruikt en er te weinig stroom aanwezig is.
Onze spabaden kunnen op 220v , 2x 220v of 380v met N (drijfkracht+nul) aangesloten worden. De stroomkring moet steeds aangesloten zijn op een gevoelige aardwachter. Best voorziet u een stroomkabel die tot 3m langer is en uitkomt vlak onder de linker- of rechterhoek aan de kant van de bediening.
(De stroomvoeding moet binnen kort bereik van de spa uitgeschakeld kunnen worden volgens het AREI.)

sfeer

Water.
Uw massagebad wordt best gevuld met kraantjeswater. 
Eerst spoelt u de tuinslang goed door en daarna laat u uw spabad vollopen via het filterhuis tot boven de hoogste massage jet. Dan Aqua Finesse of Spa Water Care of Nature2 met klein beetje chloor toevoegen en uw hydromassagebad terug onder spanning brengen. Er zijn ook chloorvrije mogelijkheden, door gebruik te maken van Nature2 heeft u enkel chloor nodig net voor het aanbrengen van de Nature2 cartouche om deze te activeren en daarna niet meer. Als u  Aqua Perfect gebruikt, wordt er geen chloor toegevoegd.  Ook Spa Frog is heel makkelijk in gebruik!  De meeste van de opgesomde producten zijn biologisch, milieuvriendelijk, kapselt kalk en bacteriën in, breekt eventuele bestaande bacteriënhuid af en zorgt ervoor dat u geen slijmerige wanden krijgt. Sommige producten zorgen er ook voor dat uw huid zacht blijft. In combinatie met de ozone of  UV Crystal AOP waterbehandeling blijft uw water fris en helder, zuiver en veilig. Door Aquafinesse of Nature2 of Aqua Perfect of Spa Frog te gebruiken ruikt het water niet naar chloor en gaan pompen, leidingenstelsel, verwarmingselementen tot 3x langer mee.
Het water blijft gemiddeld een 4 tot 6 maanden in uw massagebad. 

Onderhoud.
Maandelijks de filters uitspoelen, afhankelijk van het gebruik van de spa en de verontreiniging van de filters mag het vroeger of later. De filters reinigt u makkelijk met de tuinslang of douchesproeier en ook door deze in een emmer heet water te zetten met een filter reiniger. (vb. Aqua Finesse filtercleaner) De paarse filter hoeft u niet te reinigen, wel adviseren wij u deze best na 4 maanden te vervangen omdat hij continue gebruikt wordt tijdens het filteren. De blauwe filter gaat heel lang mee, ons advies is om hem te vervangen na een 12-tal maanden. Zo blijven de prestaties van je Artesianspa of Islandspa gegarandeerd! Het water dient na 4 a 6-maanden vervangen te worden. Vooraleer u de spa ledigt via de waterbodemaflaat of met een dompelpomp, mag u een reinigingstablet in de spa doen, de spa 3x activeren en dan worden uw spa en alle onzichtbare leidingen en pompen grondig gereinigd.

Welke spa en in welke uitrusting?
Dankzij Artesian spas, Island spas, South Seas Spas, Garden spas & Tidal Fit zwembad trainer vindt u het model en de uitvoering die bij u past. 
Bij ons kan u kiezen uit een groot assortiment jacuzzi's, zwembaden , optie’s en mogelijkheden, aangepast aan uw budget. De grootte wordt bepaald door het aantal gezinsleden, kennissenkring en de beschikbare ruimte die u heeft. Het model is afhankelijk van de zit diepte, aantal zit/ligplaatsen die u wenst, aantal jets , pompen en massagemogelijkheden. U wisselt van zit- of ligplaats in uw buitenwhirlpool en zo geniet u weer van een andere unieke massage. Het aantal jets is belangrijk, maar ook de soort van jets, het ontwerp van de spa en de strategische plaatsing van de juiste jets en pompen. U heeft niets aan een spabad met 100 jets als de pompen en het leidingenstelsel er niet voor aangepast zijn! Onze spabaden zijn zeer ergonomisch en alle watermassage jets (gecombineerd met speciale luchtventuri)  en pompen zijn voorzien om een maximaal therapeutische massage te bereiken. De uitstekende kwaliteit, lange levensduur en luxueus design is bij ons standaard !

Ook U wilt onze spas en zwemspas ontdekken! Niet te evenaren in Prijs/Kwaliteit/Kracht/Levensduur/Design.
Er worden wereldwijd zeer veel spa modellen en merken aangeboden! Vergelijk geen appelen met peren, de ene spa is de andere niet. Wij garanderen dat onze spa's goede lig- en zitpositie’s hebben, u de juiste massage biedt, u zekerheid heeft, kortom een massagebad kopen volgens de strengste kwaliteitsnormen. Bovendien zijn er zoveel cowboy’s op de markt verschenen en verdwenen. Wij verdelen sinds 2005 merken die hun degelijkheid door de jaren heen hebben bewezen. Wij geven u op al onze baden een garantie waarop u kan bouwen en vertrouwen, dag na dag, jaar na jaar, ook in de verre toekomst zijn wij er voor u. Doordat wij ' Approved Artesian spas dealer ' zijn met service, kan u bij ons een jacuzzi kopen van Top kwaliteit aan een eerlijke prijs. Ah , we zijn vergeten te vertellen dat we van Artesian het certificaat ' Exellence dealer ' behaald hebben.

In onze uitgebreide showroom zal u makkelijker uw keuze kunnen maken en zelf het mooie design en de kwaliteit ervaren van de serie's Garden Spas, South Seas Spas, Island Spas,  Artesian Spas Platinum Elite. Kom gerust langs, wij zijn er voor u!

awards